Korte samenvatting bewonersbijeenkomst van 20 juni 2023

BEWONERSBIJEENKOMST WIJKRAAD STADSHART VALKENBERG

Op 20 juni 2023 heeft de hernieuwde Wijkraad Stadshart Valkenberg een eerste bewonersbijeenkomst georganiseerd in Publieke Werken aan de Annastraat. De opkomst was bijzonder goed, zo’n 65 bewoners waren die avond aanwezig.

De aanwezigen werden welkom geheten door Costa Blommers, nieuwe voorzitter van de Wijkraad. De overige nieuwe bestuursleden werden door Costa aan de bewoners voorgesteld.

Gespreksleider van de avond was Bob Bergkamp. Onder zijn leiding konden bewoners aangeven wat er zoal speelt in de binnenstad. Wat goed gaat, minder goed, beter kan of waar bewoners last van ondervinden. In de loop van de avond werden er diverse punten vanuit de bewoners verzameld die na inventarisatie tot de volgende hoofditems hebben geleid:

·         Verkeersveiligheid

·         Ontwikkelingen Oostflank en plannen centrum Oost

·         Vuile Binnenstad

·         Vergroening Binnenstad (Stad in een park)

·         Evenementen

Nadat de hoofditems geïnventariseerd waren, werden de bewoners in de gelegenheid gesteld deze verder toe te lichten aan de hiervoor geformeerde gesprekstafels  Het bestuur heeft per hoofditem een samenvatting gemaakt en gaat deze verder uitwerken tot (actie)plannen.

In een volgende bewonersbijeenkomst zal een terugkoppeling gegeven worden. In de tussentijd zijn bewoners uiteraard van harte uitgenodigd om zelf mee te denken over welke acties er concreet ontplooid zouden kunnen worden in samenwerking met de Wijkraad, de bewoners zelf en de gemeente.

Costa Blommers